Rekeningen
Een iBanFirst-rekening crediteren
Initiatie van een overmaking in Open Banking naar uw iBanFirst-rekening
Initiatie van een overmaking in Open Banking naar uw iBanFirst-rekening
François Cosnier avatar
Geschreven door François Cosnier
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Initiatie van bankovermakingen in Open Banking is een snelle en eenvoudige manier om rechtstreeks via het iBanFirst-platform een online bankovermaking uit te voeren. In plaats van naar uw online bank te gaan in een apart internetvenster of naar een ander apparaat, kunt u inloggen op een beveiligde pagina die door uw bank wordt gehost en een overmaking naar uw iBanFirst-rekening rechtstreeks vanuit het iBanFirst-platform toestaan zonder dat u een handmatige overmaking hoeft aan te maken.

Hoe initieer ik een bankovermaking via Open Banking?

1. Klik in het tabblad "Accounts" op "Een account crediteren".

2. Kies het iBanFirst-account dat u wilt bijschrijven.

3. Selecteer de externe bank die u wilt gebruiken om via Open Banking een betaling naar uw iBanFirst-rekening te starten. De banken die in de vervolgkeuzelijst worden weergegeven, zijn de banken waarvoor u rekeningen hebt gesynchroniseerd en die open bankbetalingen ondersteunen.

4. Selecteer de rekening die u wilt afschrijven

5. Vul het over te schrijven bedrag in en de mededeling die u wilt invoeren.

6. U wordt doorverwezen naar de website van uw bank waar u zich moet aanmelden. Mogelijk moet u ook een dubbele authenticatie uitvoeren (bv. een code invoeren die naar uw telefoon verstuurd wordt).

7. Dat is alles - wij doen de rest

Aangezien de inlogpagina een beveiligde pagina is die door uw bank wordt gehost, heeft iBanFirst geen toegang tot de informatie die u gebruikt om in te loggen, noch enige gegevens over uw bankrekening of uw transacties op deze rekening, met uitzondering van de door u goedgekeurde betaling.