Betalingen doen en ontvangen
Download het MT103 afschrift van uw betaling
Meer dan een week geleden bijgewerkt

MT103-berichten zijn de betalingsberichten die worden verzonden via SWIFT. Op uw iBanFirst platform kunt u een afschrift downloaden van het MT103 bericht van een betaling die u heeft verstuurd, inclusief de UETR van de betaling. Zo kunt u een bewijs van betaling verzenden naar uw begunstigde. Volledig gratis!

Waar vind ik het afschrift van mijn MT103 voor betaling?

Voor de pdf-bevestiging van de betaling vindt u uw MT103 afschrift door op de knop "Betalingsbewijs" te klikken op de detailpagina van een van uw betalingen.

Bij het aanklikken van deze knop wordt het Bewijs van betaling, met de MT103, onmiddellijk in pdf-formaat gedownload op uw toestel.

Ik kan het MT103 afschrift van mijn betaling niet vinden, wat kan ik doen?

Opgelet: MT103 afschriften zijn niet onmiddellijk beschikbaar na initiatie van uw betaling - het document zal beschikbaar zijn wanneer de betaling iBanFirst heeft verlaten (meestal een paar uur na het initiëren van de betaling).

Verder zijn MT103 afschriften alleen beschikbaar voor SWIFT-betalingen (grensoverschrijdende betalingen). Ze zullen niet beschikbaar zijn voor SEPA, DSP of interne betalingen die andere betalingsbestanden gebruiken.

Indien u toch een SWIFT betaling heeft die vanuit iBanFirst is verstuurd, maar waarvan u het MT103 afschrift niet kunt vinden, neem dan contact op met uw account manager.